ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy kenyérsütő formát
- 2.tegyük a zabpelyhet egy késes aprítóba, és járassuk addig, míg a zabpehely lisztté válik, majd öntsük egy tálba és tegyük félre
- 3.késes aprítóban turmixoljunk pépesre a banánt a cukkinivel, majd öntsük azt is tálba
- 4.adjuk hozzá az összes többi összetevőt, és keverjük simára
- 5.öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, majd süssük 35 percig
- 6.mikor letelt a 35 perc, kapcsoljuk ki a sütőt, de NE nyissuk ki az ajtaját, hanem hagyjuk még benne további 10 percig
- 7.ha letelt a 10 perc is, vegyük ki a sütőből, vegyük ki a formából, és tegyük át egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhetjük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 és 1/2 bögre (bögre=2,3dl) /260g (gluténmentes) zabpehely
- 2 db közepes, jó érett banán – karikákra vágva
- 1 db (kb. 200g) közepes cukkini – feldarabolva (nem kell hámozni, kimagozni)
- 1/3 bögre natúr növényi tej
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3/4 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 1,5 teáskanál vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 3 kanál házi datolyaszirup / 1/2 bögre juharszirup
- 1,5 evőkanál frissen facsart citromlé / almaecet
- 1 tábla (100g) vegán étcsokoládé (lehetőleg cukormentes) - apróra vágva