Cukkini-padlizsán krémleves

Talán egyszerűbb krémleves nem is nagyon létezik. És még diéta alatt is bátran fogyaszthatjuk, ugyanis nagyon alacsony a kalóriája, zsírtartalma. Nem sűrítettük semmivel, (sem krumpli, sem liszt), mégis finom krémes lett. Megszórtuk egy kis chilivel, szezámmaggal, apróra vágott friss bébispenóttal.

Füst só helyett lehet használni sót és folyékony füstöt.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen /olajon - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, padlizsánt
  • 3.dinszteljük meg azokat is egy kicsit, pár perc alatt
  • 4.adjuk hozzá a fűszereket, és alaposan keverjük össze
  • 5.öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt alacsonyabb hőfokon főzzük puhára
  • 6.botmixerrel pürésítsük
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges, és keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is, majd alaposan keverjük össze

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma - feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 2 db közepes cukkini - felkockázva
  • 1 db közepes padlizsán - felkockázva
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • ½ kiskanál füst só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint chilipehely