ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le, tegyük félre - a levéből mentsünk el pár decilitert
- 2.amíg fő a tészta, egy nagyobb serpenyőben dinszteljük meg a fokhagymát pici vízen, esetleg szójaszószon
- 3.mikor elkészült a tészta, turmixoljuk össze simára a tofut, a babot a sörélesztőpehellyel, tahinivel, citromlével, reszelt citromhéjjal, sóval, borssal, kurkumával, - hígítsuk a félretett lével a kívánt sűrűségűre
- 4.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges
- 5.öntsük rá a fokhagymára a krémes mártást a turmixgépből a serpenyőbe és keverjük össze
- 6.adjuk hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, és keverjük össze óvatosan a citromos szósszal, melegítsük meg kicsit
- 7.azonnal tálaljuk, keverhetünk bele friss zöldleveleseket, megszórhatjuk házi vegán parmezánnal is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 csomag/ 200 g (gluténmentes, teljes értékű) tészta
- 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 100 g füstölt tofu
- 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/kis konzerv fehér bab
- 1 evőkanál tahini
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1/4-1/2 bögre friss citromlé + 1 citrom reszelt héja
- 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- néhány dl a tészta főzőlevéből
Tálaláshoz:
- bébispenót vagy más zöldleveles
- házi vegán parmezán