Citromos sárgaborsó kence / hummusz

Nagyon finom krémet készítettünk sárgaborsóból. Akár egy megunt, sűrűbbre hagyott főzeléket is át lehet alakítani. Pillanatok alatt elkészül. Igazán különleges lesz a citromhéjtól, és a citrom levétől. Aki szereti korianderrel is megbolondíthatja. 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyünk mindent a késes aprítóba, és dolgozzuk össze teljesen egyneműre a hozzávalókat vele
  • 2.ha szükséges, adjunk hozzá egy nagyon kevés vizet (kanalanként adagoljuk, hogy nehogy túlhigítsuk
  • 3.kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük
  • 4.kanalazzuk át egy légmentesen zárható edénybe, és tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek (még sűrűbb lesz, ahogy lehűl)
  • 5.fogyaszthatjuk szendvicskrémként, de mártogathatunk is bele pl. zöldségeket

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt sárgaborsó
  • ½ citrom - leve és a héja is lereszelve
  • ⅛ teáskanál őrölt kurkuma, bors
  • ¼ kiskanál őrölt kömény
  • kevés víz
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, átpasszírozva, vagy fél kiskanál fokhagymapor