Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Mi az ünnepekre készítettük el ezt a különleges fűszerezésű tofut, de annyira bevált, hogy biztos gyakrabban fog az asztalunkra kerülni. Ha nincs grillsütőd, serpenyőben is elkészítheted.

Waldorf salátát és quinoát készítettünk hozzá. Fantasztikus lakoma lett. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.vágjuk ketté vízszintesen a tofut, hogy 2 szeletet kapjunk
  • 2.préseljük ki belőle a vizet: tegyünk alá, felé papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát, fektessük vízszintes felületre, tegyünk a tetejére egy vágódeszkát, és helyezzünk rá egy nehezebb tárgyat - kb. fél órára
  • 3.közben készítsük el a pácot - keverjünk össze mindent egy tálban
  • 4.mikor letelt a fél óra, tegyük a pácba a tofu szeleteket - 1 órára, félidőben fordítsuk meg
  • 5.előmelegített grillben /serpenyőben süssük meg mindkét felüket - kb.5-10 perc

Hozzávalók

  • 2 (2*180g) tömb (füstölt) tofu
  • 3-4 evőkanál friss citromlé + reszelt citromhéj
  • 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari - vagy víz +só
  • 1 kiskanál szárított, morzsolt rozmaring
  • 3-4 gerezd fokhagyma - reszelve /átpasszírozva
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • kevés víz