Étrend adat(ok)
2-3 adag
előkészítés 10 perc+ préselés 30 perc + pácolás 1 óra + elkészítés 10 perc
előkészítés 10 perc+ préselés 30 perc + pácolás 1 óra + elkészítés 10 perc
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk ketté vízszintesen a tofut, hogy 2 szeletet kapjunk
- 2.préseljük ki belőle a vizet: tegyünk alá, felé papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát, fektessük vízszintes felületre, tegyünk a tetejére egy vágódeszkát, és helyezzünk rá egy nehezebb tárgyat - kb. fél órára
- 3.közben készítsük el a pácot - keverjünk össze mindent egy tálban
- 4.mikor letelt a fél óra, tegyük a pácba a tofu szeleteket - 1 órára, félidőben fordítsuk meg
- 5.előmelegített grillben /serpenyőben süssük meg mindkét felüket - kb.5-10 perc
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 (2*180g) tömb (füstölt) tofu
- 3-4 evőkanál friss citromlé + reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari - vagy víz +só
- 1 kiskanál szárított, morzsolt rozmaring
- 3-4 gerezd fokhagyma - reszelve /átpasszírozva
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- kevés víz