ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el a sült csicseriborsót, pirítsuk meg a kockára vágott kenyeret olaj nélkül – ezeket meleglevegős fritőzben vagy sütőben is megtehetjük kb. 15-15 perc alatt
- 2.egy késes aprítóban dolgozzuk össze homogénre az öntet hozzávalóit – ilyenkor még tudunk igazítani az ízén, ha szükséges
- 3.egy tálban/ tányéron rétegezzük fel a salátát, a sült csicseriborsót, a pirított kenyér kockákat, majd locsoljuk meg az öntettel, végül szórjunk rá egy kis vegán parmezánt – fogyasztás előtt keverjük össze
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 adag vegán parmezán
- sült, ropogós fokhagymás csicseriborsó (1 kis konzerv lecsepegtetve, sóval, fokhagymaporral összekeverve és 15 perc alatt olaj nélkül megsütve 200 fokon)
- 1 fej jégsaláta – apróra vágva /tépkedve
- 4 szelet (gluténmentes) kenyér - felkockázva
Cézár öntethez
- 2 szem közepes nagyságú puha datolya - 1 evőkanál datolyapaszta
- fél bögre (bögre =2,3 dl) vegán majonéz - házi készítésű vagy bolti
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál sörélesztőpehely – el is hagyható
- só, bors
- 1 kiskanál borecet
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1-2 kiskanál frissen facsart citromlé
- 2 evőkanálnyi kapribogyó
- szójaszósz/tamari (aki gluténmentesen étkezik) - el is hagyható