Céklaburger

Ezek a gyönyörű, színes pogácsák nemcsak finomak, de rendkívül egészségesek is. Egyszerű elkészíteni, és biztosan sikert aratnak mindenkinél. Nagyon kellemes állagúak, nem szárazak, nem kemények, de nem is túl puhák. Jöhet az egészséges hamburger!
Ráadásul olaj nélkül is megsüthetők sütőben.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, pihentessük 10 percig
  • 2.formázzunk enyhén nedves kézzel hamburger pogácsákat belőle (ha nem szeretnénk, hogy befogja a kezünket, használjunk gumikesztyűt)
  • 3.helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire
  • 4.előmelegített sütőben 180 fokon süssük őket 30-35 percig, félidőben fordítsuk meg őket)
  • 5.már tehetjük is a hamburger zsömlénkbe vagy tálalhatjuk rizzsel is magában

Hozzávalók

  • 1 nagy vagy 2 közepes fej cékla lereszelve/késes aprítóban ledarálva – kb. 2 bögrényi lesz
  • 1 konzerv fehér bab lecsepegtetve, összetörve – nem péppé
  • ¾ bögre (bögre=2,3dl) egész (gluténmentes) zabpehely
  • ½ bögre (gluténmentes) zsemlemorzsa
  • 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lepasszírozva
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 teáskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt kömény
  • 1 kiskanál kakukkfű