Recept megosztása

Cékla brownie

Ezt mindenképpen próbáljátok ki céklaszezonban, mert valami isteni finom. A külseje karamellizálódik, a belseje kellemesen krémes, ragacsos. A cékla ízét egyáltalán nem lehet érezni benne, így olyan is örömmel fogja enni, akinek nem a kedvence. Mi azt sem bírtuk megvárni, hogy kihűljön, és nem csalódtunk. Másnap is megkóstoltuk hidegen, és úgy is fantasztikusan finom volt.

 

4 személy
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180-ra, és béleljünk ki egy kb. 20cmx20cm-es hőálló edényt sütőpapírral
  • 2.egy tálban keverjük össze a vizet és az őrölt lenmagot
  • 3.a meghámozott, feldarabolt céklát tegyük fel főni egy kevés vízben, és főzzük közepes fokozaton puhára, majd kicsit hagyjuk hűlni – használjunk gumikesztyűt, hogy ne fogja be a kezünket
  • 4.tegyük a főtt céklát egy turmixgépbe/késes aprítóba és pürésítsük, majd kanalazzuk át egy edénybe
  • 5.ha nem használunk olajat, tegyük az aszalt szilvát az aprítóba, és a tejből vegyünk el hozzá egy keveset, és pürésítsük- majd tegyük a céklához
  • 6.tegyük a lenkeveréket („tojást”) és a maradék hozzávalót az edényünkbe, és alaposan keverjük össze - amíg teljesen sima nem lesz
  • 7.öntsük a brownie tésztát az előkészített sütőedénybe, és simítsuk el
  • 8.helyezzük a sütő közepére és süssük 45–55 percig (ne tévesszen meg, ragacsos marad, azonban, mivel nincs benne tojás, még ha kicsit nyers is marad, nem lesz tőle semmi bajunk)
  • 9.hagyjuk, hogy a sütemények 30 percig hűljenek, mielőtt feldaraboljuk
  • 10.hűtőszekrényben vagy fagyasztóban tárolandó

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cékla brownie?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 evőkanál lenmagliszt + 6 evőkanál víz összekeverve, hűtőbe téve 10 percre
  • 4 db főtt és apróra vágott cékla (lehet készen kapható is) – 1és ¼ bögre pürésítve
  • 8-9 db mag nélküli aszalt szilva összeturmixolva - ez az olajat helyettesíti
  • 1 és ¼ bögre (bögre= 2,3dl) natúr növényitej
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • ¾ bögre cukormentes kakaópor
  • ¼ bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt (ez teljes értékű) vagy tápiókakeményítő vagy kukoricakeményítő (ezek nem teljes értékűek)
  • 3/4 bögre eritrit - vagy datolyapaszta
  • 1 ¼ bögre darált mandula /mandulaliszt
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj