
Étrend adat(ok)
4 személy
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.kevés vízen/olajon pirítsuk meg a hagymát, majd a fokhagymát
- 2.tegyük rá a kockára vágott krumplit, kicsit pirítsuk át azt is, majd öntsünk rá vizet – lepje el- és alacsony fokozaton főzzük puhára fedő alatt –kb.15-20 perc
- 3.egy másik edényben tegyünk fel vizet a tésztának – és leírás szerint főzzük meg
- 4.egy tálban törjük össze a babot
- 5.mikor megpuhult a krumpli, szedjük át a babhoz, és azt is törjük össze egy kis növényi tejjel/ főzőlével, dolgozzuk össze és fűszerezzük – kicsit hígabbra készítsük, ha szósznak szeretnénk
- 6.a megfőtt kagylótésztákat töltsük meg a babos-krumplis keverékkel, helyezzük őket szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba
- 7.a maradék szószt még hígítsuk növényi tejjel / főzővízzel, majd locsoljuk a töltött tészták tetejére
- 8.helyezzük előmelegített sütőbe kb. 15 percre 200 fokon, hogy kicsit megpiruljon a teteje
Hozzávalók
- kis konzerv fehérbab leöblítve, lecsöpögtetve
- 2 db krumpli felkockázva
- 1 nagy hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- növényi tej
- sörélesztőpehely (elhagyható)
- só, bors
- tetszőleges fűszerrel kiegészíthető – pl. bazsalikom, metélőhagyma
- 1 zacskó (gluténmentes) tészta