ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot/diót a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz
- 2.egy nagy tálban törjük össze a babot villával, úgy, hogy azért darabos maradjon
- 3.adjuk hozzá a főtt rizst/ quinoát, a magos keveréket, a hagymát, és a többi hozzávalót, és jól keverjük össze – ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá paradicsomszószt, és fűszerezzük ízlésünk szerint
- 4.formázzunk pogácsákat belőle kicsit benedvesített kézzel
- 5.előmelegített sütőben olaj nélkül süssük meg, 180 fokon, míg barna nem lesz,- grillezésre is alkalmasak
- 6.ha elkészültek, egy zsömlét kenjünk meg (cukormentes) ketchuppel, mustárral, tegyünk bele salátalevelet, uborkát, paradicsomot, és egy nagy salátával citromos-avokádós öntettel – (akár olaj nélkül) már fogyasztható is.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/ quinoa
- 1,5 bögre főtt, leszűrt bab (1 konzerv)
- 1 bögre nyers napraforgómag/ dió – pirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
- fél evőkanál olivaolaj, extra szűz (kihagyható)
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 kiskanál chili por, őrölt kömény, füstölt paprika por
- fél kiskanál só
- bors
- 3-4 evőkanál paradicsomszósz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1/3 bögre zsemlemorzsa
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 3 gerezd fokhagyma