Recept megosztása

3 összetevős pizza

Ennél egyszerűbb pizza tésztát elképzelni sem tudunk. 3 lépésből megvan, és még gyúrni sem kell. Gluténmentes, olajmentes, olajosmag – mentes, lisztmentes, élesztőmentes.
Bő fél óra alatt el is készül ez a finom, ropogós pizza. Szerintünk fantasztikus. Mi a házi pizzaszószunkkal  kentük meg, és megpakoltuk hagymával, gombával, paradicsommal, kukoricával, napraforgómaggal. Természetesen más is mehet rá, pl. vegán sajt, tofu, cukkini, vegán kolbász, stb.

Quinoával is elkészíthető, 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) kell hozzá. Ugyanúgy beáztatjuk előző este, és azonos módon elkészíthető, mint a hajdina.

8 szelet
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.egy késes aprítóba tegyük bele a lemosott, lecsöpögtetett hajdinát a sóval, vízzel, és turmixoljuk simára
  • 3.öntsük rá a sütőpapírral kibélelt tepsire, és egy spatulával simítsuk el a tésztát kb. fél centi vastagon
  • 4.süssük 200 fokon 15 percig, majd vegyük ki
  • 5.kenjük le a pizzaszósszal, pakoljuk meg igényünk szerint, majd tegyük vissza a sütőbe még kb. 15 percre

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) 3 összetevős pizza?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 280g hajdina – ezt áztassuk be előző este, majd szűrjük le, csöpögtessük le felhasználás előtt
  • fél bögre víz (bögre=2,3dl)
  • 1 kiskanál só