Recept megosztása

Vegán házi kolbász

Szuper jól sikerültek ezek a vegán kolbászkák, melyek akár gluténmentesek is lehetnek, ha gluténmentes zabpelyhet használunk. Ezenkívül szójamentesek, olajmentesek, olajosmag mentesek.
Ráadásul, a pihentetés után még szeletelhetőek is, és nem esnek szét. Egyszerű alapanyagokból készítettük, gyorsan el lehet készíteni. Próbáljátok ki!

Fűszerezzétek bátran, mi csak egy alapot írtunk, formázás előtt kóstoljátok meg, és igazítsátok ízlésetek szerint.
Rizspapír nélkül is elkészíthetőek, és úgy teljesértékűek is.

6 db
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.forraljuk fel a vizet egy edényben
  • 3.tegyük hozzá a lekvárt, és a fűszereket, majd keverjük el, hogy teljesen feloldódjanak
  • 4.adjuk hozzá a zabpelyhet és a zabpehelylisztet is, és jól keverjük össze
  • 5.főzzük kb. 2-3 percig, folyamatosan kevergetve a legalacsonyabb hőfokon – nagyon sűrűre
  • 6.keverjük hozzá a főtt barnarizst – ha szükséges, még fűszerezzük
  • 7.benedvesített kézzel formázzunk kolbászkákat belőle – kb. 12 cm hosszú, átmérő 2-2,5cm - virslinél vastagabb
  • 8.ha van rizspapírunk, mártsuk forró vízbe pár másodpercig, míg érezzük, hogy kezd puhulni
  • 9.fektessük a rizspapírt egy nagyobb tányérba, majd helyezzük rá az előre elkészített kolbászkát
  • 10.feszesen, de ne túl szorosan tekerjük rá a rizspapírt, a végeit próbáljuk begyűrni
  • 11.tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a (bebugyolált) kolbászkákat
  • 12.kenjük le őket felvizezett ketchuppel
  • 13.süssük őket 180 fokon 15-20 percig – hogy aranybarnák legyenek
  • 14.vegyük ki őket, és hagyjuk őket állni pár órát – ez idő alatt fognak kicsit megkeményedni, megszikkadni – mikor a sütőből kivesszük, még nagyon puhák

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán házi kolbász?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = kb. 2,3dl) főtt barnarizs
  • 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • víz (1+1/4 bögre)
  • ¼ bögre zabpehelyliszt – kávédarálóval otthon is tudunk készíteni zabpehelyből
  • 1 kiskanál cukormentes szilvalekvár – az olajat és a cukrot helyettesíti
  • só, bors
  • 1 kiskanál füstölt őrölt paprika
  • 1 kiskanál őrölt paprika
  • ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor
  • ½ kiskanál őrölt kömény
  • pici szerecsendió
  • kevés ketchup felvizezve – ettől pirosabb lesz a külseje
  • 6 lap rizspapír – de enélkül is működik

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop