Étrend adat(ok)
2-3 személy
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.ha van blenderünk/ magas fordulatszámos turmixgépünk, tegyük először bele a zabpelyhet, és őröljük liszt állagúra
- 2.tegyük bele a tejet, és a banánt, és dolgozzuk simára
- 3.forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, majd tegyük közepes fokozatra (ha nem tapadásmentes, nagyon vékonyan olajozzuk ki
- 4.öntsünk 1/3 bögrényi palacsintatésztát a serpenyőbe
- 5.süssük, míg aranybarna nem lesz az alja, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is
- 6.TIPP: ha nincs turmixgépünk, kávédarálóval őröljük meg a zabpelyhet, majd egy botmixerrel dolgozzuk össze a tésztát homogénre
- 7.ha besűrűsödne a tészta sütés közben, adjunk még hozzá egy kis tejet
Hozzávalók
- 1 bögre (=2,3dl) növényi tej
- 1 érett közepes méretű banán (fagyasztottal is működik, de érdemes kiengedni)
- 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely