Étrend adat(ok)
8 szelet
15 perc előkészítés + 1 óra sütés
15 perc előkészítés + 1 óra sütés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.a zabpelyhet enyhén(!) őröljük meg turmixgépben, ha nem aprószemű
- 3.keverjük össze egy tálban először a száraz alapanyagokat - a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket
- 4.tegyük turmixgépbe a datolyát, a növényi tejet, a vaníliát, citromlevet és turmixoljuk krémesre, majd tegyük hozzá a sütőtökpürét is, és turmixoljuk homogénre ezt a keveréket adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és jól keverjük össze
- 5.kanalazzuk sütőpapírral bélelt sütőformába a tésztát, egyengessük el egyenletesen
- 6.szórjuk meg a tetejét tökmaggal
- 7.süssük kb. 60 percig
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 2 bögre (bögre=2,3 dl) /185 g aprószemű (gluténmentes) zabpehely
- 1 evőkanál chiamag / őrölt lenmag
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1,5 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál gyömbér, őrölt szegfűszeg, szerecsendió
- 1 jól megpakolt bögre /200 g datolya - előtte beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 1/2 bögre natúr növényi tej
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 és 3/4 bögre / 425 g sült sütőtökpüré
- 1 kiskanál friss citromlé
- 1/4 bögre nyers tökmag