Görög saláta

Nekünk nagy kedvencünk volt a görög saláta. Készítettünk házilag vegán fetát tofuból, és azt használtunk hozzá. Mivel mi olívaolajat nem fogyasztunk, csak egy kis citromlével locsoltuk meg, de aki igényli, kicsi tahinit is tehet rá. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel kockára a paradicsomot, kígyóuborkát, lilahagymát
  • 2.keverjük össze egy tálban, és adjuk hozzá a lecsepegtetett vegán fetánkat az olivabogyókat
  • 3.fűszerezzük
  • 4.locsoljuk meg egy kevés vízzel citromlével
  • 5.alaposan keverjük össze, és helyezzük hűtőbe pár órára, hogy jól összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 180 g (kis tömb) tofuból feta
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 nagyobb paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • kb. 20 szem olivabogyó - fekete vagy zöld
  • pici frissen facsart citromlé
  • ½ kiskanál oregánó
  • só, bors