ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsünk elő a sajtnak egy edényt, amibe majd ki tudjuk önteni, pl. kenyérsütő-forma, szilikonforma, stb.
- 2.egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, sörélesztőpelyhet, a fűszereket
- 3.öntsük hozzá az 1 bögre vizet, tegyük hozzá a mustárt és az ecetet, és alaposan keverjük össze, hogy csomómentes legyen
- 4.egy közepes serpenyőben forraljuk fel a maradék 1 és ¼ bögre vizet
- 5.mikor forr, vegyük a hőfokot nagyon alacsonyra, és tegyük hozzá a tahinit, majd keverjük el
- 6.öntsük hozzá a csicseriborsó-keveréket is, azzal is jól keverjük össze
- 7.főzzük folyamatosan kevergetve kb. 4-7 percig, amíg a keverék nagyon sűrű nem lesz
- 8.azonnal töltsük át a formákba, simítsuk le a tetejét
- 9.hűtsük le szobahőmérsékletűre, majd helyezzük a hűtőbe lazán lefedve, legalább 2 órán keresztül, amíg teljesen megszilárdul
- 10.minél tovább hagyjuk állni, annál keményebb lesz – akár reszelhető is pár nap múlva
- 11.fogyasztás előtt csak fordítsuk ki a formából, és már ehetjük is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 1 bögre (bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
- ½ bögre sörélesztőpehely
- 3/4 teáskanál só
- kis bors
- 1+1,25 bögre víz, felosztva
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 teáskanál almaecet
- 2 evőkanál tahini
Fűszerek
- Zöldfűszeres:
- 1 evőkanál zöldfűszer keverék (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
- ½ teáskanál hagymapor
- ½ teáskanál fokhagymapor
- Cheddar:
- 1 teáskanál hagymapor
- ½ evőkanál füstölt pirospaprika
- De készíthetünk metélőhagymás, chilis, köményes, indiai fűszeres sajtot is, használjuk kedvenc fűszereinket.