Recept megosztása

Krumplileves gazdagon

Ez a gazdag krumplileves igazán lélekmelegítő, tele finom zöldségekkel. Ebédre vagy akár vacsorára is tökéletes választás! Mi  jó nagy adagot szoktunk főzni, és akár többször is eszünk belőle a nap folyamán. Mindig jól esik.

Aki kerüli a hüvelyesek fogyasztását, hagyja ki a fejtett babot /borsót.

6 adag
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen/olajon (vízen teljes értékű) fonnyasszuk meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá a répát, karalábét, fehérrépát, kicsit azokat is pároljuk át a hagymával
  • 3.öntsük fel vízzel, tegyük bele a paradicsomot, a fűszereket és alacsony hőfokon főzzük – gyöngyözzön a leves
  • 4.mikor a répa félig megpuhult, tegyük hozzá a feldarabolt krumplikat is
  • 5.mikor a krumplik is már majdnem puhák, tegyük bele a zöldborsót is
  • 6.a végén tegyük hozzá a babot is, és azzal is főzzük pár percig
  • 7.fűszerezzük még ízlés szerint
  • 8.természetesen szabadon variálható a zöldségek összetétele

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Krumplileves gazdagon?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db kis hagyma – apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma – apróra vágva
  • 5 db közepes krumpli kockákra vágva
  • 4 db kisebb sárgarépa –szeletekre vágva
  • 1 db kisebb karalábé – vékony szeletekre vágva
  • 1 db kisebb fehérrépa
  • 1 db paradicsom félbe vágva
  • 2 bögre (2* 2,3dl) mirelit borsó
  • 1 konzerv lecsepegtett bab
  • 2 babérlevél
  • bors
  • gyömbér
  • pirospaprika
  • kurkuma
  • petrezselyem
  • 2 liter víz