Recept megosztása

Csicseris kekszszendvics

Lányaink nagyon szeretik a töltött kekszeket, nekik szerettünk volna kedveskedni. Először sütöttünk kétféle kekszet, (az egyik tésztájába tettünk kakaót, a másikba nem), majd megkentük őket lekvárral, és összeragasztottuk őket. 

Sima kekszként is fogyasztható, nyomkodhatunk bele sütés előtt csokidarabkákat.

10 db (20 keksz)
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.késes aprítóban dolgozzuk össze a kakaó kivétel az összes hozzávalót
  • 3.felezzük meg a masszánkat, az egyik felébe keverjük bele alaposan a kakaóport
  • 4.formázzunk 2 kanál segítségével kekszeket - az egyikkel tegyünk egy adag tésztát a sütőpapírral bélelt tepsire, majd a bevizezett másik kanállal lapítsuk el, formázzuk
  • 5.süssük 10-15 percig őket
  • 6.kicsit hagyjuk hűlni, majd párosítsuk a kekszeket - mi egy világost egy sötétet választottunk egy párnak - kenjük meg az aljukat lekvárral, majd "ragasszuk" össze őket

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csicseris kekszszendvics?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy konzerv /420 g főtt csicseriborsó - leöblítve, lecsepegtetve
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) natúr krémes mogyoróvaj
  • 1/3 bögre/40 g zabpehelyliszt
  • 1/2 bögre házi datolyapaszta (ez teljes értékű) - mi cikóriaszirupot használtunk, ami sárgalámpás
  • 2 kiskanál vanília kivonat
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál cukormentes kakaópor
  • (cukormentes) lekvár