Étrend adat(ok)
8 szelet (16 cm-es tortaforma
10 perc előkészítés + egy éjszaka/pár óra pihentetés + 15 perc összeállítás + 40 perc sütés + 10 perc csoki bevonás
10 perc előkészítés + egy éjszaka/pár óra pihentetés + 15 perc összeállítás + 40 perc sütés + 10 perc csoki bevonás
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.keverjük össze egy tálban/ befőttes üvegben először a nedves alapanyagokat (datolyapaszta, növényi tej, vaníliakivonat, citromhéj), majd adjuk hozzá a zabpelyhet, chiamagot, csipet sót - fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább pár órára
- 2.MÁSNAP/ pár óra múlva állítsuk össze a sütinket : vegyük elő a zabpelyhes keveréket a hűtőből, keverjük át, béleljünk ki egy kis tortaformát sütőpapírral (miénk 16 cm átmérőjű), a lekvárhoz adjuk hozzá a rumaromát, keverjük össze alaposan
- 3.az aljára tegyük a zabpelyhes massza kb. 1/3-át, egyengessük el, szórjuk meg néhány evőkanál darált dióval hogy jusson mindenhova, majd potyogtassunk rá a lekvárból, kanállal próbáljuk elegyengetni
- 4.jöhet egy következő réteg zabpelyhes keverék ( következő 1/3), dió, lekvár
- 5.a tetejére pedig végül a maradék zabpelyhes keverék
- 6.süssük légkeveréssel 180 fokon, kb. 40 percig, amíg szépen megsül a teteje
- 7.hűtsük ki teljesen - egy idő után vegyük ki a formából is
- 8.gőz fölött olvasszuk fel a csokit, adjuk hozzá a kókuszkrémet, jól keverjük össze, majd vonjuk be vele a süteményünk tetejét, utána hagyjuk megdermedni
- 9.teljes kihűlés után szeleteljük, addigra az állaga is keményebb lesz
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Zabpelyhes réteghez:
- 2 bögre (bögre=2,3 dl) (kb. 240 gramm) (gluténmentes) aprószemű zabpehely
- 4 teáskanál chiamag / őrölt lenmag
- 1 csipet só
- 3-4 kiskanál vaníliakivonat
- 2 és 1/3 bögre natúr növényi tej
- kb. 8 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy eritrit, stevia - de a datolyától jobb lesz az állaga
- 1 citrom reszelt héja
Többi réteghez:
- 2-3 kiskanál rumaroma
- kb. 1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
- 80-100 g darált dió
- Tetejére:
- kb. 50-80 g étcsokoládé
- néhány evőkanál kókuszkrém