Recept megosztása

Zöldségleves csicseriborsóval

Hűvösebb napokon szívesen fogyasztunk leveseket. Sokszor második fogást sem eszünk, inkább két jó nagy tányér levest. Nagyon egyszerűen elkészíthető ez a változat, csak mindent bedobálunk egy lábasba, és megvárjuk, hogy megfőjjön. Csicseriborsóval, tésztával egészítettük ki, így egy teljes értékű, laktató fogást kaptunk.

8 adag
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.helyezzük az előkészített zöldségeket egy nagy lábasba
  • 2.adjuk hozzá a fűszereket
  • 3.öntsük fel hideg vízzel, hogy alaposan ellepje
  • 4.alacsonyabb lángon, gyöngyözve főzzük fedő alatt
  • 5.mikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a csicseriborsót, picit főzzük össze
  • 6.ha nem fogyasztjuk el azonnal, érdemes a tésztát külön edényben főzni - nálunk ez nem volt kérdés, úgyhogy belefőztük, pár perc alatt elkészült, és már kanalaztuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zöldségleves csicseriborsóval?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma - félbe vágva (vörös héj is maradhat, ha tiszta, az is szép színt ad a levesnek)
  • 4 gerezd fokhagyma - egyben
  • 1/4 fej kelkáposzta - nagyobb csíkokra vágva
  • 2 kis fehérrépa - feldarabolva
  • 5-6 közepes sárgarépa - feldarabolva
  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt /konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 1 db paradicsom - félbe vágva
  • 1 db paprika - kicsumázva, félbe vágva
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, gyömbér, petrezselyemzöld
  • víz
  • 200 g (vegán, gluténmentes) cérnametélt - pl. kölesből, csicseriborsóból
  • ízlés szerint chili pehely