ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.helyezzük az előkészített zöldségeket egy nagy lábasba
- 2.adjuk hozzá a fűszereket
- 3.öntsük fel hideg vízzel, hogy alaposan ellepje
- 4.alacsonyabb lángon, gyöngyözve főzzük fedő alatt
- 5.mikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a csicseriborsót, picit főzzük össze
- 6.ha nem fogyasztjuk el azonnal, érdemes a tésztát külön edényben főzni - nálunk ez nem volt kérdés, úgyhogy belefőztük, pár perc alatt elkészült, és már kanalaztuk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 kis fej vöröshagyma - félbe vágva (vörös héj is maradhat, ha tiszta, az is szép színt ad a levesnek)
- 4 gerezd fokhagyma - egyben
- 1/4 fej kelkáposzta - nagyobb csíkokra vágva
- 2 kis fehérrépa - feldarabolva
- 5-6 közepes sárgarépa - feldarabolva
- 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt /konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
- 1 db paradicsom - félbe vágva
- 1 db paprika - kicsumázva, félbe vágva
- só
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma, gyömbér, petrezselyemzöld
- víz
- 200 g (vegán, gluténmentes) cérnametélt - pl. kölesből, csicseriborsóból
- ízlés szerint chili pehely