Recept megosztása

Zöldborsó pesto

Egy alakbarát, teljes értékű pestot készítettünk, olajosmagmentesen, babbal, így nagyon alacsony zsírtartalmú lett. 

Esetleg turmixolhatunk hozzá még spenót leveleket is, hogy még egészségesebb, még zöldebb legyen. 

Mi gluténmentes tésztával ettük, de szószként is felhasználható.

 

2-3 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük ki a tésztát a csomagolás található leírás szerint, a főzőléből tegyünk félre néhány dl-t
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű, adjuk hozzá a fűszereket
  • 3.pároljuk meg a zöldborsót fedő alatt, ha mélyhűtöttet vagy frisset használunk - kevés vizet adjunk hozzá
  • 4.mikor puha a borsó, adjuk hozzá a főtt fehérbabot majd végül a sörélesztőpelyhet, friss bazsalikom leveleket, kanalazzunk hozzá a tészta főzőlevéből, vagy adjunk hozzá növényi tejet és turmixoljuk le - fűszerezzük, hígítsuk, ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zöldborsó pesto?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre főtt zöldborsó (akár mélyfagyasztottból)
  • 1 bögre főtt/konzerv fehérbab
  • 1 nagy fej (lila)hagyma - feldarabolva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1-2 dl növényi tej vagy főzőléből pár dl
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • friss bazsalikomlevelek - ha nincs, szárított is jó
  • 1 kiskanál citromlé
  • + mi gluténmentes tésztát főztünk ki hozzá