Étrend adat(ok)
8 nagy szelet
40 előkészítés+ 30 perc sütés
40 előkészítés+ 30 perc sütés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.öblítsük le a kölest alaposan, majd főzzük puhára fedő alatt, alacsony fokozaton a 3 bögre vízzel, csipet sóval
- 3.mikor beszívta, adjuk hozzá a a növényi tejet, és főzzük tovább
- 4.adjuk hozzá a fagyasztott gyümölcsöt, melegítsük addig, míg kiolvad, és a köles kicsit felszívja a levét
- 5.adjuk hozzá a mazsolát, datolyapasztát, zabpelyhet, és hagyjuk állni kb.10 percet
- 6.keverjük hozzá a citromhéjat, citromlevet, vaníliát, még édesítsük, ha szükséges
- 7.ha nagyon nedves lenne még, keverjünk hozzá még zabpelyhet
- 8.végül keverjük hozzá a csokoládé darabokat, öntsük át egy sütőpapírral bélelt sütőformába (a miénk 26 cm átmérőjű), majd 180 fokon süssük készre kb. 30 perc alatt
- 9.hagyjuk kihűlni - még szilárdulni fog
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) köles
- 3 bögre víz
- 1 bögre (házi) növényi tej
- 1 csipet só
- 1/2 zacskó (fagyasztott) bogyós gyümölcs
- édesítő ízlés szerint - 3-4 evőkanál (házi) datolyapaszta
- 1/2 bögre mazsola - előtte érdemes beáztatni
- 1/4 kiskanál vaníliaőrlemény
- kb. 125 g (gluténmentes) zabpehely
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tábla vegán étcsokoládé - apróbb darabokra vágva vagy néhány evőkanál cukormentes kakaópor, hogy teljes értékű legyen