Recept megosztása

Vöröslencsés curry édesburgonyával

Laktató, fűszeres, nagyon finom. India ihletésű egytálétel. Magában is fogyasztható, ha éppen spórolunk a kalóriákkal, de főtt gabonákkal is kiegészíthető. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészül.

6 adag
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.tegyünk hozzá a sörélesztőpelyhen kívül mindent
  • 3.közepes fokozaton főzzük puhára – kb. 25 perc alatt
  • 4.keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is
  • 5.tálalhatunk is

Hozzávalók

  • 1 nagy fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagy édesburgonya - felkockázva
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) száraz vöröslencse
  • 450 g fagyasztott brokkoli
  • 1 bögre víz
  • 1 evőkanál sómentes ételízesítő
  • 1,5 bögre natúr növényi tej
  • 2 evőkanál tahini - elhagyható
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor ,2 evőkanál currypor