ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vízen (vagy olajon, de az nem teljes értékű) megdinszteljük a feldarabolt hagymát, fokhagymát és sárgarépát, - nem kell túl apróra, hiszen leturmixoljuk később
- 2.felöntjük egy liter vízzel, fűszerezzük – sóból kb. csapott kiskanál, bors/gyömbér/szerecsendió/kömény negyed kávéskanál (gyömbérrel óvatosan, csípős; szerecsendióval is csínján bánjunk, nagyon intenzív, keserű mellékízt adhat, ha túl sokat használunk belőle)
- 3.mikor már majdnem puha a répa, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett vöröslencsét is, pótoljuk az elfőtt vízmennyiséget
- 4.ha a lencse is megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk
- 5.tálaljuk apróra vágott friss petrezselyemmel, újhagymával, mi megszórtuk egy kis sörélesztőpehellyel, őrölt lenmaggal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 közepes megpucolt sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csésze vöröslencse (nem szükséges előáztatni)
- só
- bors
- őrölt kömény
- gyömbér
- szerecsendió
- víz