Recept megosztása

Vegán túrós tészta

Nem is tudjuk, hogy maradt ez ki eddig. Ideje volt veganizálni a túrós tésztát, amely mindannyiunk kedvence volt. Ákos édesen szereti, én sósan. Tofut használtunk túró helyett, de ha szójamentesen szeretnénk elkészíteni, használjunk köles-túrót, és padlizsánból csináljunk pörcöt.

(A videóban kb. dupla adag tofut használtunk.)

 

2-3 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint
  • 2.1,5 tömb tofut törjünk össze villával/ krumplitörővel, hogy túrószerű állaga legyen, kicsit locsoljuk meg citromlével, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, növényi tejfölt /joghurtot, sózzuk, majd jól keverjük össze
  • 3.készítsük el a maradék fél tömb tofuból a pörcöt - vágjuk apróra a tofut, majd egy serpenyőben süssük meg egy kis folyékonyfüsttel, szójaszósszal
  • 4.mikor mindennel kész vagyunk, tegyünk egy adag tésztát egy tányérra, adjunk hozzá a tofu-túróból, majd szórjunk rá a tofu-pörcből
  • 5.ízlés szerint sózzuk, borsozzuk
  • 6.ha van rá időnk, akár sütőben össze is süthetjük - akkor egy tűzálló tálba tegyük - előtte a tésztát keverjük össze a tofu-túróval - 180 fokon előre melegített sütőben addig süssük, míg megpirul

Hozzávalók

  • 200 g (gluténmentes) tészta
  • 2 kis tömb (2*180 g) (füstölt) tofu
  • pici friss citromlé vagy rizsecet
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) növényi tejföl ( házi kesuföl teljes értékű) / joghurt
  • só, bors, 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
  • néhány fújás folyékonyfüst
  • néhány evőkanál (gluténmentes) szójaszósz