ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.szűrjük le a beáztatott kölest, és tegyük fel 2 bögre vízzel, és egy csipet sóval főni, lefedve, alacsonyabb fokozaton
- 2.kb. 10-15 perc múlva, mikor elfőtte, beszívta a vizet, öntsük hozzá a kókusztejet, a citromlevet, tegyük hozzá a kukoricadarát, vanília kivonatot, édesítsük ízlés szerint
- 3.keverjük össze alaposan, majd főzzük addig takarékon, néha megkevergetve, míg teljesen puha lesz a köles és a kukoricadara
- 4.mikor elkészült, tegyük félre, és hagyjuk kihűlni – ezalatt éri el a megfelelő állagot, jól össze fog állni
- 5.közben pirítsuk meg egy serpenyőben a zsemlemorzsát – mi nem használtunk ehhez olajat
- 6.miután kihűlt a masszánk, enyhén nedves kézzel formázzunk gombócokat, és hempergessük meg őket a pirított zsemlemorzsában
- 7.locsoljuk meg kesutejföllel /fahéjjal/ lekvárral vagy amivel szeretjük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre köles – 200g – alaposan leöblítve, 1 órára vízbe áztatva
- 2 bögre víz
- csipet só
- 3dl növényi tej
- 5 evőkanál kukoricadara
- vanília kivonat
- természetes édesítő – mi eritritet használtunk
- egy fél citrom leve és héja
- 200g (gluténmentes) zsemlemorzsa