Recept megosztása

Vegán túrógombóc

Nagy kedvencünk volt a túrógombóc régebben, ezért mindenképpen szerettük volna veganizálni. Jó hírünk van, sikerült. Kölessel, és kukoricadarával készítettük, így gluténmentes is lett. Mi meggyszósszal, és kesutejföllel fogyasztottuk.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.szűrjük le a beáztatott kölest, és tegyük fel 2 bögre vízzel, és egy csipet sóval főni, lefedve, alacsonyabb fokozaton
  • 2.kb. 10-15 perc múlva, mikor elfőtte, beszívta a vizet, öntsük hozzá a kókusztejet, a citromlevet, tegyük hozzá a kukoricadarát, vanília kivonatot, édesítsük ízlés szerint
  • 3.keverjük össze alaposan, majd főzzük addig takarékon, néha megkevergetve, míg teljesen puha lesz a köles és a kukoricadara
  • 4.mikor elkészült, tegyük félre, és hagyjuk kihűlni – ezalatt éri el a megfelelő állagot, jól össze fog állni
  • 5.közben pirítsuk meg egy serpenyőben a zsemlemorzsát – mi nem használtunk ehhez olajat
  • 6.miután kihűlt a masszánk, enyhén nedves kézzel formázzunk gombócokat, és hempergessük meg őket a pirított zsemlemorzsában
  • 7.locsoljuk meg kesutejföllel /fahéjjal/ lekvárral vagy amivel szeretjük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán túrógombóc?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre köles – 200g – alaposan leöblítve, 1 órára vízbe áztatva
  • 2 bögre víz
  • csipet só
  • 3dl növényi tej
  • 5 evőkanál kukoricadara
  • vanília kivonat
  • természetes édesítő – mi eritritet használtunk
  • egy fél citrom leve és héja
  • 200g (gluténmentes) zsemlemorzsa