ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, készítsünk elő egy sütőlapot /jénait
- 2.válasszuk szét a gombák szárát és kalapját
- 3.a kalapokat mélyedéssel felfelé helyezzük egy sütőlapra (esetleg tegyünk alá sütőpapírt)
- 4.a szárakat aprítsuk fel késes aprítóval
- 5.keverjük össze a rizzsel, zabpehellyel, tahinivel, lilahagymával, fokhagymával, fűszerekkel, hogy könnyen formázható, de nem túl híg masszát kapjunk
- 6.halmozzunk belőle a gombafejekre
- 7.öntsünk rá egy kis szotyikrémet
- 8.díszítsük kis darab kaliforniai paprikával
- 9.süssük, míg aranybarna nem lesz (kb. 20perc)
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 15db kisebb fejű gomba
- 1 bögre(bögre=2,3dl) főtt rizs – vagy bármilyen főtt gabona (pl. hajdina, köles, quinoa, stb.)
- 1-2 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál tahini
- díszítéshez kaliforniai paprika
- 1db lilahagyma – apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- só
- bors
- oregáno
- kakukkfű
- szotyikrém (fél bögre napraforgómag, 1-2 evőkanál sörélesztőpehely, pici citromlé, néhány evőkanál növényi tej, fél kiskanál fokhagymapor, fél kiskanál hagymapor, só, bors jól összeturmixolva, hogy nem túl híg öntet kapjunk)