ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk fel nagyon apró kockákra a hagymát, kaliforniai paprikát, tegyük hozzá a fokhagymát, és 1 kanál szójaszószon és egy kevés vízen kezdjük el párolni – míg teljesen megpuhul – pótoljuk, ha elpárolgott a víz, de a végén teljes pároljuk el róla, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre
- 2.egy nagyobb tálban keverjük össze a vizet, a ketchupöt és a fehér misot, míg sima nem lesz • adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, a fűszereket, valamint a hagymát és fokhagymát, kaliforniai paprikát és alaposan keverjük össze
- 3.végül adjuk hozzá a búzasikért, és keverjük azzal is össze, hogy megkapjuk a tésztát
- 4.gyúrjuk össze, de ha összeállt, hagyjuk abba - minél többet gyúrjuk, annál keményebb lesz
- 5.osszuk a tésztát 6 azonos méretű darabra és formázzuk hosszúkásra
- 6.helyezzük alumíniumfóliára - amiatt ne aggódjunk, hogy mennyire lett szabályos, a kipotyogott hagyma- és paprikadarabokat is csak nyomkodjuk vissza a tésztába- gőzölés közben a tészta megduzzad, és szép formát vesz majd fel
- 7.lazán tekerjük fel a fóliát, majd csavarjuk össze a végeit
- 8.ismételjük meg a többivel is
- 9.egy edényben tegyünk fel vizet, (amire rá tudjuk majd helyezni a párolóedényünket) és forraljuk fel
- 10.mikor forr, tegyük a kolbászokat a párolókosárba, és 40 percig pároljuk
- 11.hagyjuk teljesen lehűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe, a legideálisabb, ha egy éjszakára benne hagyjuk
- 12.fogyasztás előtt vegyük le a fóliát, megsüthetjük, grillezhetjük, felkarikázhatjuk
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 fej hagyma, nagyon apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, átpasszírozva
- 3/4 bögre víz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1/4 bögre ketchup
- 1/4 csésze fehér miso paszta
- ½ közepes kaliforniai paprika, apróra vágva
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál szárított majoranna
- ½ teáskanál szárított kakukkfű, tárkony
- ½ teáskanál füstölt pirospaprika
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál zúzott paprikapehely (fűszerként választható)
- 1/2 teáskanál folyékony füst
- 2 csésze búzasikér