Recept megosztása

Vegán szejtán kolbászok

Könnyen elkészíthető, olajmentes kolbászt mutatunk ma Nektek. Lehet, hogy nem makulátlan a kinézete, de az íze kárpótolja a látványbeli hiányosságait. Kiválóan alkalmasak grillezésre, felkarikázva tésztához, pizzához, salátákhoz, levesekhez, hot dognak

FIGYELEM: glutént tartalmaz!

Étrend adat(ok)

4 személy
15 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel nagyon apró kockákra a hagymát, kaliforniai paprikát, tegyük hozzá a fokhagymát, és 1 kanál szójaszószon és egy kevés vízen kezdjük el párolni – míg teljesen megpuhul – pótoljuk, ha elpárolgott a víz, de a végén teljes pároljuk el róla, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre
  • 2.egy nagyobb tálban keverjük össze a vizet, a ketchupöt és a fehér misot, míg sima nem lesz • adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, a fűszereket, valamint a hagymát és fokhagymát, kaliforniai paprikát és alaposan keverjük össze
  • 3.végül adjuk hozzá a búzasikért, és keverjük azzal is össze, hogy megkapjuk a tésztát
  • 4.gyúrjuk össze, de ha összeállt, hagyjuk abba - minél többet gyúrjuk, annál keményebb lesz
  • 5.osszuk a tésztát 6 azonos méretű darabra és formázzuk hosszúkásra
  • 6.helyezzük alumíniumfóliára - amiatt ne aggódjunk, hogy mennyire lett szabályos, a kipotyogott hagyma- és paprikadarabokat is csak nyomkodjuk vissza a tésztába- gőzölés közben a tészta megduzzad, és szép formát vesz majd fel
  • 7.lazán tekerjük fel a fóliát, majd csavarjuk össze a végeit
  • 8.ismételjük meg a többivel is
  • 9.egy edényben tegyünk fel vizet, (amire rá tudjuk majd helyezni a párolóedényünket) és forraljuk fel
  • 10.mikor forr, tegyük a kolbászokat a párolókosárba, és 40 percig pároljuk
  • 11.hagyjuk teljesen lehűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe, a legideálisabb, ha egy éjszakára benne hagyjuk
  • 12.fogyasztás előtt vegyük le a fóliát, megsüthetjük, grillezhetjük, felkarikázhatjuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán szejtán kolbászok?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma, nagyon apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, átpasszírozva
  • 3/4 bögre víz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/4 bögre ketchup
  • 1/4 csésze fehér miso paszta
  • ½ közepes kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • ½ teáskanál szárított majoranna
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű, tárkony
  • ½ teáskanál füstölt pirospaprika
  • ¾ teáskanál só
  • ½ teáskanál zúzott paprikapehely (fűszerként választható)
  • 1/2 teáskanál folyékony füst
  • 2 csésze búzasikér