Étrend adat(ok)
kb. 8 nyárs
15 perc előkészítés +1 -2 óra pácolás + 30 perc sütés
15 perc előkészítés +1 -2 óra pácolás + 30 perc sütés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.daraboljuk fel a zöldségeket, gombát, tofut
- 2.turmixoljuk össze alaposan a pác hozzávalóit
- 3.tűzzük fel a zöldségeket, gombát, tofut a nyársakra - kezdjünk és zárjunk keményebb zöldséggel, használjunk sok hagymát közé
- 4.kenjük be a nyársakat a páccal - legjobb, ha legalább egy órát pácoljuk, de még jobb, ha többet - néha kenjük át újra
- 5.előmelegített sütőbe helyezzük be a nyársakat kb. 180 fok
- 6.20-30 perc alatt süssük meg, hogy szépen aranybarnára süljenek - forgassuk, figyeljünk, nehogy megégjenek
- 7.már fogyaszthatjuk is - mi krumplit először héjában megsütöttünk, majd 4-be vágva megkérgesítettük sütőben
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók a páchoz:
- 6 evőkanál szójaszósz /tamari
- 3-4 db datolya beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 gerezd fokhagyma feldarabolva
- ¼ kiskanál őrölt gyömbér, citromfű
- ⅛ kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 evőkanál folyékony füst
- néhány evőkanál víz a datolya áztatólevéből
Nyárshoz:
- 8 db közepes gomba - 4-be vágva
- 2 kis tömb (2*180 g) füstölt tofu - nagyobb kockára vágva
- 1 - 2 fej lilahagyma - nagyobb darabokra vágva
- ½ kaliforniai paprika - kockákra vágva
- 8-10 koktél paradicsom - félbe vágva
- 1 kis cukkini - kisebb szeletekre/kockára vágva
- 1 kis padlizsán (mi meghámoztuk) - kisebb szeletekre/kockára vágva