ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el a bolognai szószt, kezdjük a hagyma, majd a fokhagyma megpirításával olajon/vízen
- 2.kicsit süssük át a cukkinit, gombát, majd tegyük bele a lencsét, fűszereket, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen le
- 3.mikor már kicsit megpuhultak, öntsük fel a paradicsomlével, főzzük addig, míg teljesen meg nem puhul minden
- 4.időközönként keverjük meg, és öntsünk hozzá pici vizet, ha szükséges
- 5.a besamelhez keverjük el a hideg tejben csomómentesre a zabpehelylisztet, fűszereket, sörélesztőpelyhet, majd forraljuk fel óvatosan, lassan kevergetve, míg be nem sűrűsödik
- 6.egy hőálló edénybe rétegezzük a lasagnet: egy réteg tészta, egy réteg bolognai szósz, egy réteg besamel - nekünk 3 emeletes lett, a tetejét még besamellel kentük le
- 7.40 percig letakarva sütöttük 180 fokon, majd még megpirítottuk fedés nélkül (aki eszik növényi sajtot, azzal is megszórhatja a tetejét)
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók a lasagnehoz
- 1 csomag gluténmentes lasagne tészta
- 2 közepes fej hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes cukkini kisebb kockákra vágva
- 1 kis konzerv gomba - apróra vágva
- 250 g vörös lencse (kb. másfél 2,5dl-es bögre)
- só
- bors
- bazsalikom, kakukkfű, oregánó, füstölt paprika
- 500g paradicsomszósz
- víz
Hozzávalók a besamelhez
- 6 púpos evőkanál zabpehelyliszt (zabpelyhet le lehet őrölni kávédarálón)
- 1 l növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 3 evőkanál sörélesztőpehely