Recept megosztása

Vegán lasagne

Isteni finom lasagnet csináltunk zöldségekből , vöröslencséből. Aki megkóstolja, és nem vegán, annak sem fog hiányozni belőle a hús. Nekünk úgy az igazi, ha a paradicsomos rétegek között besamel mártás is van, de természetesen ez elhagyható. Lehet variálni a paradicsomos ragut – tofuval, répával, padlizsánnal, stb. Mi cukkinivel és gombával készítettük most.

4 személy
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el a bolognai szószt, kezdjük a hagyma, majd a fokhagyma megpirításával olajon/vízen
  • 2.kicsit süssük át a cukkinit, gombát, majd tegyük bele a lencsét, fűszereket, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen le
  • 3.mikor már kicsit megpuhultak, öntsük fel a paradicsomlével, főzzük addig, míg teljesen meg nem puhul minden
  • 4.időközönként keverjük meg, és öntsünk hozzá pici vizet, ha szükséges
  • 5.a besamelhez keverjük el a hideg tejben csomómentesre a zabpehelylisztet, fűszereket, sörélesztőpelyhet, majd forraljuk fel óvatosan, lassan kevergetve, míg be nem sűrűsödik
  • 6.egy hőálló edénybe rétegezzük a lasagnet: egy réteg tészta, egy réteg bolognai szósz, egy réteg besamel - nekünk 3 emeletes lett, a tetejét még besamellel kentük le
  • 7.40 percig letakarva sütöttük 180 fokon, majd még megpirítottuk fedés nélkül (aki eszik növényi sajtot, azzal is megszórhatja a tetejét)

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán lasagne?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók a lasagnehoz

  • 1 csomag gluténmentes lasagne tészta
  • 2 közepes fej hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes cukkini kisebb kockákra vágva
  • 1 kis konzerv gomba - apróra vágva
  • 250 g vörös lencse (kb. másfél 2,5dl-es bögre)
  • bors
  • bazsalikom, kakukkfű, oregánó, füstölt paprika
  • 500g paradicsomszósz
  • víz

Hozzávalók a besamelhez

  • 6 púpos evőkanál zabpehelyliszt (zabpelyhet le lehet őrölni kávédarálón)
  • 1 l növényi tej (mi kókusztejet használtunk)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
  • bors
  • csipet szerecsendió
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely