Olajmentes vegán krémsajt tofuból

Nagyon finom krémsajt készíthető tofuból. Gyakorlatilag bárhogy fűszerezhető. Tehetünk hozzá köményt, füstölt pirospaprikát, akkor cheddar jellegű lesz, de készíthető olaszos fűszerekkel, vagy kaprosan. Nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, ez egy alap recept. Kitűnő kenyérre kenve, de zöldségekkel is fogyaszthatjuk. A kesudió el is hagyható, de attól lesz kicsit teltebb, krémesebb.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.csepegtessük le a kesudiót
  • 2.az újhagymán és a tofun kívül az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe vagy késes aprítóba
  • 3.turmixoljuk simára és krémesre
  • 4.tegyük hozzá a tofut is, és turmixoljuk össze a kesus keverékkel
  • 5.TIPP: ha szükséges, egyszerre 1 teáskanálnyi vizet adjunk hozzá , hogy könnyebben keveredjen össze
  • 6.végül keverjük hozzá az apróra vágott újhagymát

Hozzávalók

  • 180 g (kis tömb) natúr tofu
  • ½ bögre (bögre= 2,3 dl) kesudió - legalább néhány órát áztatva, használat előtt lecsepegtetve - el is hagyható
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • ½ teáskanál só/1 kiskanál fehér misopaszta/1 kiskanál (gluténmentes) szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma/ ½ kiskanál fokhagymapor
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • néhány szál újhagyma - apróra vágva