Recept megosztása

Kókuszgolyó

Ez a hagyományos kókuszgolyónak egy egészségesebb változata. Akár gluténmentes is, ha olyan zabpelyhet választunk. Datolyával édesítettük, és „ragasztottuk össze”. Nagyon könnyen elkészíthető, mindössze egy késes aprítóra van szükségünk hozzá. Egyszerűen, gyorsan elkészül. Még keksz sem kell hozzá.

12 db
15 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.késes aprítóval először aprítsuk fel a répát – hagyjuk is benne
  • 2.tegyük hozzá a mandulát és a datolyát, és addig járassuk, míg egy ragacsos masszává válik
  • 3.majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a kakaót, és a vanília kivonatot, rumaromát és dolgozzuk azzal is össze
  • 4.enyhén nedves kézzel formázzunk belőle golyókat
  • 5.hempergessük meg őket egy kis kókuszreszelékben
  • 6.tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kókuszgolyó?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb sárgarépa –darabokra vágva
  • 1/3 bögre (bögre=2,3dl) mandula vagy 45g darált mandula
  • 1/2 bögre datolya (beáztatva, majd felhasználás előtt lecsöpögtetve, ha nem puha)
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1/3 bögre kókuszreszelék + a hempergetéshez
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 1 evőkanál kakaópor