Étrend adat(ok)
8 db
50 perc
50 perc
Elkészítés:
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.késes aprítóban/turmixban őröljük le a norilapot - előtte érdemes kisebb darabokra tépni
- 3.turmixoljuk össze a lecsöpögtetett csicseriborsót - ha kell pár evőkanál vizet tegyünk hozzá, hogy vigye könnyebben a gép
- 4.egy tálban keverjük hozzá a kölest - ha nagyon darabos, nyugodtan turmixoljuk össze azt is egy kicsit, akár hozzá is tehetjük a csicseriborsóhoz, és együtt turmixoljuk őket
- 5.egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót végül - nekünk 2 púpos evőkanál morzsa elég volt hozzá, de ha túl lágy még tehetünk hozzá
- 6.szórjunk meg morzsával egy sütőpapírt, és formázzunk téglalapot a masszánkból, majd daraboljuk fel halrudacska méretűre - 8-9 db lett nekünk
- 7.tegyük hűtőbe 15 percre
- 8.panírozzuk be óvatosan - mártsuk tejbe, majd forgassuk meg fűszeres zsemlemorzsában
- 9.süssük aranybarnára 180 fokon kb 15-20 perc alatt
Hozzávalók:
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv csicseriborsó - lecsepegtetve
- 1/2 bögre főtt köles
- 1 norilap
- 2 púpos evőkanál (gluténmentes, teljes kiőrlésű lisztből készült) zsemlemorzsa
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 1/2 kiskanál friss citromlé
Panírozáshoz:
- natúr növényi tej
- (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa, belekeverve fokhagymapor, só