ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint
- 2.kevés olajon/vízen süssük meg az apróra vágott hagymát
- 3.adjuk hozzá a szeletelt gombát, az átnyomott fokhagymát és az oregánót
- 4.mikor megpuhult teljesen a gomba, szórjuk rá a zabpehelylisztet, és pirítsuk a gombával kb. 1 percig
- 5.utána adjuk hozzá a növényi tejet és a zöldséglevest /vizet+ fűszereket
- 6.keverjük el csomómentesre, majd forraljuk fel
- 7.sózzuk, fűszerezzük, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, a mustárt, és keverjük alaposan össze, ha szükséges, még igazítsunk rajta
- 8.keverjük hozzá a főtt tésztát
- 9.tálaljuk frissen vágott petrezselyemmel /korianderrel / frissen őrölt borssal/ chilipehellyel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók - szószhoz
- 300-400g gomba felszeletelve – pl. csiperke
- 2 közepes fej(lila)hagyma - apróra vágva
- 3- 4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 4 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt – vagy kávédarálón megőrölt zabpehely
- 400ml növényi tej – mi most natúr rizstejet használtunk
- 1/3 bögre (bögre =2,3dl) zöldségleves (vagy víz+ 1 evőkanál natúr ételízesítő+kis só)
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 teáskanál mustár
Hozzávalók - tésztához
- 250g (gluténmentes) tészta – mi csicseriborsó tésztát használtunk