Recept megosztása

Vegán gombás tészta

Nagyon finom krémes ez a vegán gombás szószos tészta. Nagyon egyszerű, és legfeljebb 30 perc alatt elkészül. Tökéletes hétvégi fogás, mikor nem akarjuk a konyhában tölteni az időnket. Nagyon alacsony zsírtartalmú, hiszen olajos magokat sem használtunk.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint
  • 2.kevés olajon/vízen süssük meg az apróra vágott hagymát
  • 3.adjuk hozzá a szeletelt gombát, az átnyomott fokhagymát és az oregánót
  • 4.mikor megpuhult teljesen a gomba, szórjuk rá a zabpehelylisztet, és pirítsuk a gombával kb. 1 percig
  • 5.utána adjuk hozzá a növényi tejet és a zöldséglevest /vizet+ fűszereket
  • 6.keverjük el csomómentesre, majd forraljuk fel
  • 7.sózzuk, fűszerezzük, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, a mustárt, és keverjük alaposan össze, ha szükséges, még igazítsunk rajta
  • 8.keverjük hozzá a főtt tésztát
  • 9.tálaljuk frissen vágott petrezselyemmel /korianderrel / frissen őrölt borssal/ chilipehellyel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán gombás tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók - szószhoz

  • 300-400g gomba felszeletelve – pl. csiperke
  • 2 közepes fej(lila)hagyma - apróra vágva
  • 3- 4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 4 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt – vagy kávédarálón megőrölt zabpehely
  • 400ml növényi tej – mi most natúr rizstejet használtunk
  • 1/3 bögre (bögre =2,3dl) zöldségleves (vagy víz+ 1 evőkanál natúr ételízesítő+kis só)
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál mustár

Hozzávalók - tésztához

  • 250g (gluténmentes) tészta – mi csicseriborsó tésztát használtunk