ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.egy nagy serpenyőben egy kis vízen/olajon kezdjük el sütni a hagymát – kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük további 1 percig
- 2.adjuk hozzá a gombát és süssük közepes hőfokon kb. 5 percig
- 3.adjuk hozzá a zabpehelylisztet, és süssük össze egy kicsit a gombával
- 4.öntsük bele a fehérbort (elhagyható), a vizet, növényi tejet, a tamarit (vagy szójaszószt) és adjuk hozzá a fűszereket, és a sörélesztőpelyhet, majd forraljuk fel
- 5.tegyük hozzá az uborkát, és főzzük alacsony hőfokon kb. 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik
- 6.kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlésünk szerint, ha szükséges
- 7.adjunk hozzá ízlés szerint friss kakukkfüvet és / vagy petrezselymet és / vagy tárkonyt
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 hagyma apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva/passzírozva
- 350g gomba, szeletelve
- 4 evőkanál fehérbor (elhagyható)
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz
- 3/4 bögre (180ml) vagy víz
- 1 teáskanál hagymapor
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- só, bors
- ¼ teáskanál kakukkfű és/vagy petrezselyem (és/vagy tárkony), apróra vágva
- 3/4 bögre növényi tej
- 2 evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt - akár zabpehelyből kávédarálóval őrölve
- 4-5 db csemege uborka feldarabolva