
Étrend adat(ok)
4 személy
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy magasabb falú sütőformát (kb. 25cm*15cm) sütőpapírral
- 2.egy tálban krumplitörővel törjük össze a (meghámozott) főtt krumplit – ne turmixoljuk
- 3.keverjük hozzá a lencsét, hagymát, fokhagymát, zabpelyhet, szójaszószt, ketchupöt, mustárt, fűszereket, pirított napraforgómagot, és a krumplitörő segítségével jól dolgozzuk össze
- 4.tegyük át a masszánkat a kibélelt sütőformába, és egyengessük el benne
- 5.süssük légkeverésen 35 percig, majd vegyük ki, kenjük
- 6.a tetejére a ketchupös keveréket, és süssük még 10-15percig, míg kezd kicsit barnulni
- 7.vegyük ki, és hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a formából és helyezzük át egy rácsra, hogy teljesen ki tudjon hűlni – az első órákban elég puha lesz az állaga, legjobb, ha még néhány órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tudjuk tenni
- 8.újramelegíthető sütőben, mikróban
Hozzávalók
- 400g (4-5 db kisebb krumpli) héjában megfőzve
- 1 nagy konzerv lencse lecsepegtetve vagy kb. 500 g főtt lencse
- 3 db közepes (lila)hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz – tamari (el is hagyható)
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- só, bors, kömény, kakukkfű, folyékony füst – vagy amilyen fűszereket szeretsz – plusz fokhagymapor, hagymapor, (füstölt) pirospaprika, néhány evőkanál sörélesztőpehely
- fél bögre (bögre=2,3dl) napraforgómag serpenyőben olaj nélkül megpirítva
- tetejére: fél bögre ketchup összekeverve 1-2 evőkanál édesítővel, amit használsz – vízzel turmixolt datolya / eritrit /juharszirup, kevés só, fokhagymapor, hagymapor