
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.készítsünk elő a sajtnak formákat (kis tálak/dobozok), és öblítsük ki őket vízzel
- 2.tegyük az összes sajthoz való összetevőt a turmixgépbe / késes-aprítóba, úgy, hogy az összetevők alatt és tetején víz legyen - ez elősegíti a keverék feldolgozását
- 3.dolgozzuk össze a géppel a hozzávalókat, amíg egynemű, sima keveréket kapunk
- 4.kóstoljuk meg és szükség szerint adjunk hozzá további fűszert vagy sót
- 5.néhány percre tegyük félre a sajtkeveréket, és készítsük el az agar-agar keveréket
- 6.egy közepes méretű serpenyőben tegyük a tűzhelyre a vizet és az agar-agart, miután jól összekevertük
- 7.forraljuk fel a keveréket, majd főzzük alacsonyabb fokozaton folyamatosan kevergetve addig, amíg a keverék besűrűsödik
- 8.ahogy az agar-keverék besűrűsödött, azonnal keverjük hozzá a sajtkeverékhez a turmixgépbe /késes-aprítóba, és keverjük kb. 30 másodpercig, hogy a keverék homogén legyen
- 9.öntsük a keveréket az előkészített sajtformánkba – több kisebbe is tehetjük
- 10.simítsuk el a keverék tetejét pl. spatulával
- 11.tegyük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, majd fogyasztás előtt óvatosan fordítsuk ki a sajtot a formából
- 12.tartsuk hűtőben, 5 napig biztosan eláll
Hozzávalók - sajt
- 2 bögre(bögre=2,3dl) víz – egy alulra, másik az összetevők tetejére a turmixolás megkezdése előtt ráöntve
- 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1 bögre főtt édesburgonya
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika sütőben/ serpenyőben megsütve, majd héja lehúzva
- ½ bögre sörélesztőpehely
- ½ kiskanál füstölt paprika
- 2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 kiskanál frissen facsart citromlé
- bármilyen más fűszer, amit szeretsz
Hozzávalók - agar-agar sűrítő
- 1,3 bögre víz
- 2,5 evőkanál agar-agar por