Vegán carbonara

Ez a recept nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészül, és igazán pénztárcabarát. Miközben kifő a tészta, elkészül a szószunk is hozzá.
Mi gluténmentes spagetti tésztát főztünk hozzá. Kiegészíthető még gombával, tofuval, ha van még rá kapacitásunk, mi most a legegyszerűbb változatot szerettük volna megmutatni.

3-4 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.(ha nem fokhagymaport, hagymaport használunk, kezdjük a hagyma, fokhagyma megdinsztelésével - majd jöhet rá a tök)
  • 2.olvasszuk ki egy lábasban óvatosan pici vízzel a tököt, és pároljuk meg (ha friss zöldséget használunk, pároljuk puhára)
  • 3.közben főzzük meg a tésztát a használati leírás alapján – mielőtt leszűrnénk egy-két merőkanálnyit mentsünk el a főzővizéből
  • 4.pirítsuk meg a napraforgómagot olaj nélkül serpenyőben
  • 5.először turmixoljuk le a magokat annyi főzőlével, amennyi ellepi
  • 6.majd tegyük hozzá az összes többi hozzávalót, és turmixoljuk simára – ha túl sűrűnek látjuk, hígítsuk még a főzőlével, esetleg növényi tejjel
  • 7.már tálalhatjuk is, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán carbonara?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500g fagyasztott gyalult tök – lehet friss is, esetleg karfiol/ cukkini / főzőtök
  • fél bögre (bögre= 2,3dl) natúr napraforgómag – lehet kesudió is
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely – elhagyható
  • fél kiskanál fekete só
  • 1 evőkanál folyékony füst
  • só, bors, pici kurkuma
  • fokhagymapor, hagymapor – vagy hagyma, fokhagyma apróra vágva
  • aki szereti, tehet bele mustárt is
  • friss petrezselyem - tálaláshoz