ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát kevés vízen
- 2.tegyük hozzá az apróra vágott zellerszárat, répát, fokhagymát, azzal is dinszteljük egy kicsit
- 3.öntsük hozzá a paradicsom konzerveket, fűszereket, ízesítőket, és forraljuk fel
- 4.tegyük hozzá a lencsét, amit előzőleg leöblítettünk, lecsepegtettünk az áztatás után (mindig öntsük ki a hüvelyesek áztatólevét), és öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje
- 5.főzzük puhára – néha kevergessük meg, és öntsünk hozzá még vizet, ha szükséges, nehogy leégjen
- 6.fűszerezzük, ha még szükséges
- 7.közben főzzük ki a használati útmutató alapján a tésztánkat
- 8.TIPP: ha olyanfajta lencsét fogtunk ki, amelyik nem hajlandó szétfőni, botmixerrel kicsit pürésítsük – ilyen a vörös lencsével biztos nem történik meg
- 9.szedjünk egy adag tésztát a tányérra, szedjünk rá a szószból, majd hintsük meg sörélesztőpehellyel, vagy más vegán sajtpótlóval
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- egy csomag (500g) (gluténmentes) tészta – mi spagettit használtunk most
- 300g /1,5 bögre (bögre=2,3dl) lencse beáztatva egy éjszakára / vöröslencse –azt nem kell áztatni
- 2 db (lila)hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva/ átpasszírozva
- 1 szárzeller – nagyon apróra vágva vagy késes aprítóval összevágva
- 2 db nagyobb sárgarépa lereszelve vagy késes aprítóval apróra összevágva
- 2 doboz darabos paradicsom konzerv
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék – vagy oregánó, bazsalikom
- 1 teáskanál hagymapor és fokhagymapor
- 1 babérlevél
- só, bors
- folyékony füst (ízlés szerint) – el is hagyható
- sörélesztőpehely - sajtpótlóként a tetejére / vegán házi parmezán/ vegán sajt