
Étrend adat(ok)
6 személy
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.egy nagyobb tálban törjük össze egy krumplitörővel a kölesünket egy dl növényi tejjel, hogy ne legyen egy tömbbe összeállva, és kicsit pépesebb legyen, de azért darabos
- 3.keverjük hozzá a citromhéjat, citromlevet, vaníliát, édesítsük, - érdemes közben kóstolgatni, hogy mikor elég édes - majd végül keverjük hozzá a lecsöpögtetett mazsolát
- 4.tegyünk még hozzá annyi növényi tejet, hogy kicsit folyósabb állaga legyen
- 5.főzzük meg a tésztát – figyeljünk, hogy ne főzzük túl, a cérnametélt nagyon hamar elkészül
- 6.szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, és azonnal keverjük a köleses keverékünkhöz
- 7.egy nagyobb tepsibe öntsük át, és süssük 35-40 percig - figyeljük, ha szép aranybarnára sült, akkor készült el
- 8.hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk, akár lekvárral – azt megfigyeltük, hogy másnap kevésbé volt a köles íze kiérezhető belőle
Hozzávalók
- 3 bögre főtt köles
- néhány dl növényi tej
- csipet só
- 1 bio citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 6 púpos evőkanál eritritet használtunk
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 nagy marék mazsola – vízben pár órára beáztatva
- 200g vegán, (gluténmentes) cérnametélt - mi csicseriborsóból készültet használtunk