ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.hámozzuk meg az uborkát, majd kis lukú reszelőn reszeljük le - érdemes egy szűrőbe reszelni, amit egy tálra helyezünk, hogy le tudjon csepegni
- 2.sózzuk be, keverjük össze és tegyük félre legalább egy negyed órára
- 3.(közben el is tudjuk készíteni a házi tejfölünket – ebben az esetben a fokhagymát is nyugodtan turmixoljuk össze a többi alapanyaggal, nem kell passzírozni)
- 4.nyomkodjuk ki a szűrőben alaposan az uborka levét
- 5.tegyük át a szűrőből az uborkát egy tálba, fűszerezzük, ízesítsük ízlésünk szerint, majd keverjük hozzá a vegán tejfölt
- 6.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- só, bors
- ízlés szerint kapor, menta
- ízlés/szokás szerint olíva olaj - mi nem használtunk (nem teljesértékű)
- kb. 2- 2,5 dl házilag készült vegán tejföl vagy esetleg bolti vegán tejföl/joghurt