ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk le a zsemlék tetejét, szedjük ki a belsejüket, vigyázzunk, hogy ne sértsük fel a kérgét
- 2.a zsemle kiszedett belét áztassuk a növényi tejbe
- 3.a tofu-túróhoz: törjük össze villával a tofut, majd ízesítsük néhány evőkanál datolyapasztával / édesítővel , reszelt citrom héjjal, citromlével, vanília őrleménnyel, kicsit lazítsuk az állagát néhány evőkanál növényi tejföllel /joghurttal
- 4.alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a mazsolát, és a a zsemlék beáztatott belsejének kb. a felét (más ételbe fel tudjuk használni, pl. tölteléknek, vagy fasírtba)
- 5.kóstoljuk meg, ha kell, még édesítsük, adjunk hozzá vaníliát, citromlevet
- 6.helyezzük egy tűzálló edénybe a zsömléket, majd töltsük meg őket jó púposan a túrós töltelékkel
- 7.a tetejükre tegyük rá a zsemletetőket, kenjük meg őket növényi joghurttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben, letakarva 10 percig, majd takarás nélkül további 15-20 percig süssük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 4 db (gluténmentes) zsemle
- 300 g natúr tofu
- datolyapaszta (ez teljes értékű) / eritrit/ stevia
- 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1-2 kiskanál vanília kivonat
- 1 bio citrom - reszelt citromhéj + citromlé
- 2 dl növényi kesu tejföl /növényi joghurt
- 4 evőkanál mazsola
- kb. 3 dl növényi tej