Recept megosztása

Túróval töltött zsemle

Amikor már nem olyan frissek a zsömléink, készítsünk belőlük egy finom töltött zsömlét, igazi édes reggeli. Ha nem szeretnénk tofut fogyasztani, készítsük főtt kölesből a túrót. 

 

 

4 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk le a zsemlék tetejét, szedjük ki a belsejüket, vigyázzunk, hogy ne sértsük fel a kérgét
  • 2.a zsemle kiszedett belét áztassuk a növényi tejbe
  • 3.a tofu-túróhoz: törjük össze villával a tofut, majd ízesítsük néhány evőkanál datolyapasztával / édesítővel , reszelt citrom héjjal, citromlével, vanília őrleménnyel, kicsit lazítsuk az állagát néhány evőkanál növényi tejföllel /joghurttal
  • 4.alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a mazsolát, és a a zsemlék beáztatott belsejének kb. a felét (más ételbe fel tudjuk használni, pl. tölteléknek, vagy fasírtba)
  • 5.kóstoljuk meg, ha kell, még édesítsük, adjunk hozzá vaníliát, citromlevet
  • 6.helyezzük egy tűzálló edénybe a zsömléket, majd töltsük meg őket jó púposan a túrós töltelékkel
  • 7.a tetejükre tegyük rá a zsemletetőket, kenjük meg őket növényi joghurttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben, letakarva 10 percig, majd takarás nélkül további 15-20 percig süssük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Túróval töltött zsemle?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 4 db (gluténmentes) zsemle
  • 300 g natúr tofu
  • datolyapaszta (ez teljes értékű) / eritrit/ stevia
  • 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1-2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 bio citrom - reszelt citromhéj + citromlé
  • 2 dl növényi kesu tejföl /növényi joghurt
  • 4 evőkanál mazsola
  • kb. 3 dl növényi tej