Túrókrémes-lekváros palacsinta

Egy nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség receptet mutatunk. A kölesből készült túró nekünk teljesen tökéletesen kiváltja az igazi túrót. Nagymamám készítette hasonlóan a túrókrémet gyermekkoromban, azt veganizáltam. Palacsintát készíthetünk hajdinalisztből, elkeverve vízzel, egy csipet sóval, (kell hozzá egy jó minőségű palacsintasütő), de aki nem biztos magában, használhat lisztkeveréket.

Mi még pürésítettünk le mangót, azzal öntöztük meg.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.süssük meg a palacsintákat
  • 2.készítsük el a túrókrémet: kicsit törjük össze krumplinyomóval a főtt kölest, keverjük össze alaposan a hozzávalókkal - citromlé, vanília, választott édesítő, mazsola, reszelt citromhéj, növényi tejföl / joghurt
  • 3.kenjük meg a palacsintákat lekvárral, majd a túrókrémmel - tekerjük fel vagy hajtogassuk háromszöggé
  • 4.kiegészíthetjük gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 4 db palacsinta
  • 4 púpos evőkanál (cukormentes) lekvár
  • Túróhoz:
  • 1,5-2 bögre (bögre=2,3 dl) főtt köles (a folyadék hozzá felé víz, fele növényi tej, csipet só)
  • 1/2 bögre mazsola - beáztatva, lecsepegtetve
  • néhány evőkanál (házi) növényi tejföl/ joghurt
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • vanília kivonat
  • ízlés szerint édesítő - házi datolyapaszta teljes értékű