Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, ha sütőt használunk
- 2.béleljünk ki egy kis tepsit sütőpapírral
- 3.vágjuk le a paradicsomok tetejét vízszintes irányban, és tegyük félre
- 4.kanállal/késsel szedjük ki a magvakat és a belsejét, és tegyük egy tálba
- 5.aprítsuk fel késsel a nagyobb darabokat, vágjuk hozzá a levágott tetejüket is (csuma nélkül)
- 6.keverjük össze a paradicsom pépünket a zabpehellyel, a sörélesztővel, a fűszerekkel, mandulaliszttelÍ/ darált mandulával - vagy amit választottunk
- 7.pihentessük egy kicsit, és ha még mindig nagyon leveses, tegyünk hozzá egy kis zabpelyhet ízesítsük sóval és borssal
- 8.kanalazzuk a keveréket a paradicsomokba
- 9.helyezzük a megtöltött paradicsomokat az előkészített serpenyőre és süssük 25-30 percig, vagy amíg a töltelék megbarnul és a paradicsom lágy lesz - forró levegős sütőben 15 perc. 180 fokon
- 10.tálalhatjuk azon melegében, de hidegen is nagyon finom
Hozzávalók
- 4 nagyobb paradicsom
- 3-4 evőkanál (gluténmentes) apró szemű zabpehely - plusz amennyit felvesz
- 1-1,5 evőkanál sörélesztő pehely
- 1 evőkanál darált dió/ mandula (ezek teljes értékűek), mandulaliszt/ kókuszliszt (elhagyható)
- 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom - vagy más fűszer, de el is hagyható
- 1-2 gerezd fokhagyma, passzírozva, 1 kis fej hagyma apróra vágva, - vagy 1/2 kiskanál fokhagymapor, vöröshagymagranulátum
- só + 1 kiskanál mindenmentes ételízesítő
- 1/8 kiskanál fekete bors, kurkuma