ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha nincs készen rizsünk, tegyük fel először is főni
- 2.vágjuk fel a hagymákat, és pároljuk meg egy kevés vízen
- 3.adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt, fújjunk rá egy kis folyékony füstöt, és vízen, fedő alatt dinszteljük , pároljuk puhára
- 4.tegyük hozzá a leöblített, lecsepegtetett lencsét és törjük kicsit össze krumplitörővel
- 5.keverjük hozzá a rizst, a lenmagot, fűszereket, zabpelyhet, és keverjük össze alaposan – ezzel meg is van a töltelékünk
- 6.egy nagyobb lábasban keverjük össze a paradicsomszószt fél liter vízzel a választott édesítővel, sóval, borssal
- 7.töltsük meg a paprikákat a töltelékkel, és helyezzük őket a paradicsomos keverékbe - legjobb, ha függőlegesen állnak
- 8.ha legalább ¾-ig nem lepné el őket a paradicsomos keverék húzzuk fel még vízzel
- 9.fedjük le, forraljuk fel közepes fokozaton , majd mikor forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és lassan főzzük kb.20 percig, míg megpuhulnak a paprikák
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 10 db tölteni való paprika - kicsumázva
- 2 db (lila)hagyma – apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 nagy konzerv lencse vagy 3 bögre (bögre=2,3dl) főtt lencse
- 2 bögre főtt barna rizs
- 1 kis padlizsán felkockázva - mi meg is hámoztuk, mert úgy szeretjük
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors,kurkuma, 1 kiskanál kakukkfű, rozmaring, 1/2 kiskanál őrölt kömény, petrezselyem, folyékony füst ízlés szerint
- 1 l paradicsomszósz + kb. 1/2 l víz
- 2-3 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehely
- 1 evőkanál(házi) datolyapaszta / eritrit / más édesítő
- 1 evőkanál sómentes ételízesítő