Recept megosztása

Töltött paprika

Egyik közkedvelt fogása a hagyományos magyar konyhának a töltött paprika. Ideje volt ezt is veganizálnunk, mert nagyon szerettük. 

A tölteléket tovább lehet turbózni apróra morzsolt (füstölt) tofuval, gombával. Mi most maradtunk ennél az egyszerű változatnál. 

Sóban-vízben főtt krumplival tálaltuk, hogy autentikus legyen. Isteni finom volt. 

 

10 db
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha nincs készen rizsünk, tegyük fel először is főni
  • 2.vágjuk fel a hagymákat, és pároljuk meg egy kevés vízen
  • 3.adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt, fújjunk rá egy kis folyékony füstöt, és vízen, fedő alatt dinszteljük , pároljuk puhára
  • 4.tegyük hozzá a leöblített, lecsepegtetett lencsét és törjük kicsit össze krumplitörővel
  • 5.keverjük hozzá a rizst, a lenmagot, fűszereket, zabpelyhet, és keverjük össze alaposan – ezzel meg is van a töltelékünk
  • 6.egy nagyobb lábasban keverjük össze a paradicsomszószt fél liter vízzel a választott édesítővel, sóval, borssal
  • 7.töltsük meg a paprikákat a töltelékkel, és helyezzük őket a paradicsomos keverékbe - legjobb, ha függőlegesen állnak
  • 8.ha legalább ¾-ig nem lepné el őket a paradicsomos keverék húzzuk fel még vízzel
  • 9.fedjük le, forraljuk fel közepes fokozaton , majd mikor forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és lassan főzzük kb.20 percig, míg megpuhulnak a paprikák

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Töltött paprika?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 10 db tölteni való paprika - kicsumázva
  • 2 db (lila)hagyma – apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagy konzerv lencse vagy 3 bögre (bögre=2,3dl) főtt lencse
  • 2 bögre főtt barna rizs
  • 1 kis padlizsán felkockázva - mi meg is hámoztuk, mert úgy szeretjük
  • 2 evőkanál őrölt lenmag
  • 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors,kurkuma, 1 kiskanál kakukkfű, rozmaring, 1/2 kiskanál őrölt kömény, petrezselyem, folyékony füst ízlés szerint
  • 1 l paradicsomszósz + kb. 1/2 l víz
  • 2-3 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehely
  • 1 evőkanál(házi) datolyapaszta / eritrit / más édesítő
  • 1 evőkanál sómentes ételízesítő