Recept megosztása

Töltött padlizsán

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, alakbarát recept. 

Mi most vöröslencsét tettünk hozzá, hogy a gyomornak könnyebb legyen, de  kiegészíthető főtt babbal, csicseriborsóval. 

A zabtöret helyett használhatunk kölest, quinoát vagy barna rizst. Gombát vagy más zöldséget is használhatunk, de apróra morzsolt tofut is tehetünk hozzá.

 

4 adag
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.vágjuk le a padlizsánok végét, vágjuk ketté hosszában, kanalazzuk ki a belüket, alakítsunk ki "csónakot" belőlük, picit sózzuk be és tegyük félre
  • 3.a kikapart belsejét vágjuk apróra, adjuk a megdinsztelt hagymához a felkockázott paradicsommal, paprikával, dinszteljük meg ezeket is
  • 4.adjuk hozzá a zabtöretet / gabonát, vöröslencsét és a fűszereket, folyékony füstöt, öntsük fel kb. 2 bögre vízzel, majd alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára kb. 20 perc alatt - közben néha kevergessük meg, adjunk hozzá még egy kis vizet, ha szükséges
  • 5.papírtörlővel itassuk fel a padlizsánokról a sós levet, szurkáljuk meg néhány helyen villával őket
  • 6. helyezzük a padlizsánokat egy sütőedénybe,( lehetőleg olyanba, aminek fedele van, de használhatunk alufóliát is) és öntsünk alájuk kb. egy fél bögre vizet
  • 7.töltsük meg őket alaposan, majd fedjük le és helyezzük 180 fokon a sütőbe
  • 8.akkor van kész, ha megpuhult a padlizsán - kb. 25-30 perc
  • 9.ezután még megszórhatjuk néhány evőkanál vegán, gluténmentes zsemlemorzsával, hogy ropogós legyen a teteje - süssük még kb.10 percig fedés nélkül, hogy aranybarnára süljön

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Töltött padlizsán?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) zabtöret /más gabona
  • 1/2 bögre száraz vöröslencse - nem kell áztatni
  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1 db sárga tv paprika + 1 kisebb piros kaliforniai paprika - kicsumázva, felkockázva
  • 2 db kisebb paradicsom - felkockázva
  • 1/4 kiskanál őrölt kömény, pirospaprika, füstölt pirospaprika
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • néhány fújás folyékony füst
  • Tetejére: néhány evőkanál (gluténmentes) zsemlemorzsa