ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.vágjuk le a padlizsánok végét, vágjuk ketté hosszában, kanalazzuk ki a belüket, alakítsunk ki "csónakot" belőlük, picit sózzuk be és tegyük félre
- 3.a kikapart belsejét vágjuk apróra, adjuk a megdinsztelt hagymához a felkockázott paradicsommal, paprikával, dinszteljük meg ezeket is
- 4.adjuk hozzá a zabtöretet / gabonát, vöröslencsét és a fűszereket, folyékony füstöt, öntsük fel kb. 2 bögre vízzel, majd alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára kb. 20 perc alatt - közben néha kevergessük meg, adjunk hozzá még egy kis vizet, ha szükséges
- 5.papírtörlővel itassuk fel a padlizsánokról a sós levet, szurkáljuk meg néhány helyen villával őket
- 6. helyezzük a padlizsánokat egy sütőedénybe,( lehetőleg olyanba, aminek fedele van, de használhatunk alufóliát is) és öntsünk alájuk kb. egy fél bögre vizet
- 7.töltsük meg őket alaposan, majd fedjük le és helyezzük 180 fokon a sütőbe
- 8.akkor van kész, ha megpuhult a padlizsán - kb. 25-30 perc
- 9.ezután még megszórhatjuk néhány evőkanál vegán, gluténmentes zsemlemorzsával, hogy ropogós legyen a teteje - süssük még kb.10 percig fedés nélkül, hogy aranybarnára süljön
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) zabtöret /más gabona
- 1/2 bögre száraz vöröslencse - nem kell áztatni
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1 db sárga tv paprika + 1 kisebb piros kaliforniai paprika - kicsumázva, felkockázva
- 2 db kisebb paradicsom - felkockázva
- 1/4 kiskanál őrölt kömény, pirospaprika, füstölt pirospaprika
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- néhány fújás folyékony füst
- Tetejére: néhány evőkanál (gluténmentes) zsemlemorzsa