ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.fűszerezzük be a paradicsomszószt - sóval, borssal, kurkumával, olasz fűszerekkel - egy kis tálba vegyünk ki kb. 1,5 dl-t
- 3.a maradék szósz felét kanalazzuk át egy tűzálló tál aljába
- 4.készítsük el a tölteléket - keverjük össze a maradék paradicsomszósszal a borsófehérje granulátumot, fűszerezzük meg ezt is, adjunk hozzá még pár kanál sörélesztőpelyhet, kis folyékony füstöt, és öntsünk hozzá néhány dl forró vizet - keverjük el, várjunk kicsit, és ha beszívta, adjunk hozzá még egy keveset - hagyjuk állni összesen 10 percet - akkor jó, ha nem is száraz, de nem is tocsog
- 5.süssük meg a palacsintákat a választott recept alapján
- 6.majd töltsük meg a palacsintákat 2-3 nagykanál töltelékkel, tekerjük fel, és helyezzük hajtással lefelé az előkészített sütőedénybe, a paradicsomszószba - fektessük őket egymás mellé
- 7.locsoljuk meg a félretett paradicsomszósszal, kesutejföllel
- 8.süssük 180 fokon kb. 25-30 percig, míg kicsit megbarnul a teteje
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 csomag borsófehérje granulátum
- 2*500 ml paradicsomszósz
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, 1 evőkanál olasz fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- néhány fújás folyékony füst - elhagyható
- 5 db nagyobb palacsinta - mi kb. 1 bögre (bögre=2,3 dl) csicseriborsólisztből sütöttük
- 2 dl kesutejföl /növényi joghurt/ bolti növényi tejföl (ez nagy valószínűséggel nem teljes értékű) - fűszerezve fokhagymaporrral, hagymaporral, borssal