Recept megosztása

Töltött nem-húsos palacsinta

Kértétek, mutassunk borsófehérjével készült recepteket. 

Nem vegán ismerőseinket nyűgöztük le ezzel a fogással. Ha nem tudják, szerintünk észre sem veszik, hogy húsmentes. Nagyon jó alternatíva a darált hús kiváltására a borsófehérje granulátum. Tökéletes ünnepi alkalmakkor, illetve az átállás időszakára, ízlelőbimbóink kényeztetésére.

 

5 db palacsinta
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.fűszerezzük be a paradicsomszószt - sóval, borssal, kurkumával, olasz fűszerekkel - egy kis tálba vegyünk ki kb. 1,5 dl-t
  • 3.a maradék szósz felét kanalazzuk át egy tűzálló tál aljába
  • 4.készítsük el a tölteléket - keverjük össze a maradék paradicsomszósszal a borsófehérje granulátumot, fűszerezzük meg ezt is, adjunk hozzá még pár kanál sörélesztőpelyhet, kis folyékony füstöt, és öntsünk hozzá néhány dl forró vizet - keverjük el, várjunk kicsit, és ha beszívta, adjunk hozzá még egy keveset - hagyjuk állni összesen 10 percet - akkor jó, ha nem is száraz, de nem is tocsog
  • 5.süssük meg a palacsintákat a választott recept alapján
  • 6.majd töltsük meg a palacsintákat 2-3 nagykanál töltelékkel, tekerjük fel, és helyezzük hajtással lefelé az előkészített sütőedénybe, a paradicsomszószba - fektessük őket egymás mellé
  • 7.locsoljuk meg a félretett paradicsomszósszal, kesutejföllel
  • 8.süssük 180 fokon kb. 25-30 percig, míg kicsit megbarnul a teteje

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Töltött nem-húsos palacsinta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 csomag borsófehérje granulátum
  • 2*500 ml paradicsomszósz
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, 1 evőkanál olasz fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • néhány fújás folyékony füst - elhagyható
  • 5 db nagyobb palacsinta - mi kb. 1 bögre (bögre=2,3 dl) csicseriborsólisztből sütöttük
  • 2 dl kesutejföl /növényi joghurt/ bolti növényi tejföl (ez nagy valószínűséggel nem teljes értékű) - fűszerezve fokhagymaporrral, hagymaporral, borssal