ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 2.vágjuk le a cukkini 2 végét, vágjuk ketté hosszában, egy kanállal kaparjuk ki a belét, alakítsunk ki "csónakot" belőle
- 3.a kikapart belsejét vágjuk apróra, adjuk a megdinsztelt hagymához
- 4.adjuk hozzá a quinoát, a zöldborsót, és a fűszereket, öntsük fel 1 bögre vízzel, majd alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára kb. 20 perc alatt - közben néha kevergessük meg, adjunk hozzá még egy kis vizet, ha szükséges
- 5.helyezzük be a cukkiniket egy sütőedénybe, lehetőleg olyanba, aminek fedele is van, szurkáljuk meg villával a cukkiniket és kicsit fűszerezzük be, sóval, fokhagymaporral
- 6.mikor elkészült a töltelék, kanalazzuk bele púposan az előkészített cukkinikbe, majd fedjük le (akár alufóliával) és helyezzük 180 fokon a sütőbe
- 7.kb. 15 perc múlva ellenőrizzük, hogy engedett-e levet - ha nem, pár evőkanálnyi vizet öntsünk alá, majd süssük tovább lefedve - akkor van kész, ha megpuhult a cukkini kb. 25-30 perc
- 8.ezután még megszórhatjuk vegán (lehetőleg házi) vegán sajttal - süssük még kb. 10 percig fedő nélkül
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagyobb cukkini
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) quinoa
- 1/2 bögre zöldborsó (fagyasztott)
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál fokhagymapor, hagymapor, 1/2 kiskanál szárított bazsalikom,1 kiskanál mindenmentes ételízesítő