ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a kaprot, sót is- vízen teljes értékű
- 2.öntsük rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk puhára - addig pótoljuk a vizet, ameddig teljesen puha lesz
- 3.vegyük le a fedőt, párologtassuk el róla a vizet, majd szórjuk rá a pirospaprikát
- 4.húzzuk le a melegről, és keverjük össze alaposan
- 5.adjuk hozzá a gyalult tököt és fedő alatt pároljuk puhára
- 6.közben keverjük el csomómentesre a kesutejfölt a liszttel - jót tesz, ha kicsit áll
- 7.mikor megpuhult a tök, hőkiegyenlítéssel keverjük a lisztes keveréket a főzelékhez
- 8.főzzük össze 5-10 perc alatt - ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet
- 9.fűszerezzük, ha még szükséges
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott gyalult tök - érdemes kivenni előbb a fagyasztóból, hogy felengedjen
- 1 fej vöröshagyma - apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 kis csomag apróra vágott kapor (ez általában hozzá van csomagolva a tökhöz)
- 2 dl kesutejföl - bolti növényi tejföllel is működik
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 púpos evőkanál (gluténmentes) zabpehelyliszt /barna rizsliszt
- ízlés szerint 1-2 evőkanál almaecet /rizsecet