Recept megosztása

Thai kókusztejszínes sütőtökkrémleves

Sütőtök szezonban mindig elkészítjük többször is ezt a levest, nagyon szeretjük. 

A kókuszkrémnél figyeljünk az összetevőkre, nem mindegyik teljes értékű. 

 

6-8 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze
  • 3.kaparjuk ki a sült sütőtököt a héjából, adjuk a hagymákhoz
  • 4.öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi
  • 5.főzzük kb. 10 percig, öntsük fel a kókuszkrémmel, turmixoljuk le krémesre - kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e, igazítsunk rajta, ha szükséges, ha túl sűrűnek érezzük, adjunk még hozzá vizet, majd kicsit főzzük össze
  • 6.tálaljuk friss korianderrel vagy petrezselyemmel, mogyoróval/tökmaggal, kókuszchipsszel, chilipehellyel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Thai kókusztejszínes sütőtökkrémleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma - felvágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1,5 kg sütőtök - sütőben megsütve
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4 kiskanál szárított citromfű
  • 1 kiskanál friss reszelt gyömbér vagy 1/4 kiskanál gyömbérpor
  • 1 kis csokor friss korianderlevél vagy 1/4-1/2 kiskanál szárított - díszítésnek - ki is hagyható, ha nem szereted
  • 4 bögre (bögre=2,3 dl) víz
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2-3 dl kókuszkrém